Loading...
Gambia 2020-11-12T15:07:04+00:00

Onze reis naar Gambia

DROOM van een betere wereld, maar besef dat die bij jezelf begint.
DURF je luxe leventje los te laten en je in te zetten voor een ander.
DOE wat je hart je ingeeft en kom in actie.
DEEL van je rijkdom en geef ook iets van jezelf.

Dit is onze motivatie als jongeren om ons in te zetten voor kinderen in GAMBIA

We denken nu niet in deze onzekere tijd wat we niet kunnen maar wat WE WEL KUNNEN !

De kinderen in GAMBIA en wij als jeugd in Herwijnen e.o. kunnen niet ZONDER UW HULP

HELPT U MEE OM DE KINDEREN IN GAMBIA EEN BETERE TOEKOMST TE GEVEN EN DAARMEE EEN BIJDRAGE TE LEVEREN AAN EEN BETERE WERELD?

Doel

Wij gaan meehelpen aan de bouw van een basisschool in Fajara, Gambia. De school is nu veel te klein en daardoor zijn er kinderen die niet naar school kunnen. Wij willen ons inzetten om hen aan een school en daarmee aan een goede toekomst te helpen.
Ook gaan we de kinderen een leuke tijd bezorgen met spelletjes en creatieve activiteiten. Want wat is nu mooier dan de glimlach van een kind? Met positieve aandacht voor de lokale bevolking willen we proberen hen tot zegen te zijn.

De school is in 2010 begonnen met straatkinderen, maar er krijgen nu ook buurtkinderen les. Daarnaast worden vanuit het jongerencentrum diverse activiteiten georganiseerd, zoals jongerenclubs, filmavonden, evangelisatieacties, ziekenhuisbezoeken, kleding- en voedseldistributies en het bezoeken van gevangenen.

Corona

We hebben gezien de onzekerheid van wel of niet kunnen reizen voor dit moment besloten om de kinderen in Gambia te steunen. Het besluit om ook te gaan meebouwen zullen we begin 2021 pas maken. Juist in een land als Gambia heeft Corona veel impact op de mensen. De gezondheidszorg is zeer beperkt en de economische omstandigheden zijn slecht.  Daarom willen we juist in actie komen voor de kinderen in Gambia. U doet toch ook mee?

Wilt u ons steunen?

U kunt ons op verschillende manieren steunen. Bekijk de folder hieronder voor de mogelijkheden. Als u erop klikt, wordt deze vergroot geopend in een nieuw venster.

U kunt uw keuze mailen naar: gambiaherwijnen@gmail.com

Uw giften/betalingen zijn welkom. Deze mag u overmaken op NL25 RABO 0360 2018 30 t.n.v. St. 1 Kronieken 29 of via de QR-code hiernaast. Scan de app in uw bank app en pas het bedrag aan als gewenst. ING-gebruikers: scan via een QR-scan app. Graag vermelden onder Werkgroep Gambia.